Rols

Un rol és una col·leció de permisos, definits per a tot el lloc, que podeu assignar a usuaris específics en contextos específics.

Per exemple, podeu tenir un rol denominat "Professorat", definit per permetre que els professors i les professores facin certes coses (i no altres). Si aquest rol existeix, podeu assignar-lo a una persona en un curs de manera que sigui membre del "Professorat" en aquest curs. També podríeu assignar aquest rol a un usuari en una categoria de cursos, de manera que sigui membre del "Professorat" en tots els cursos d'aquesta categoria, o assignar-li el rol únicament dins d'un fòrum i concedir-li així les capacitats corresponents només en aquest fòrum.

Un rol ha de tenir un nom. Si necessiteu anomenar el rol en diferents idiomes, podeu utilitzar la sintaxi multilingüe, p. ex. així:

  <span lang="ca">Professorat</span> 
  <span lang="en">Teacher</span> 
  
En aquest cas, assegureu-vos que el paràmetre "Filtra totes les cadenes" està activat en la vostra instal·lació.

El nom curt és necessari perquè els connectors de Moodle puguin fer referència als vostres rols (p. ex. quan carregueu usuaris mitjançant un fitxer o si gestioneu les inscripcions per mitjà d'un connector).

La descripció us permet simplement explicar els permisos del rol amb les vostres paraules, de manera que tothom pugui entendre per a què serveix aquest rol.

Vegeu també: contextos, permisos, assignació de rols i excepcions.

Índex de tots els fitxers d'ajuda
Mostra aquesta ajuda en l'idioma: English